Van a fáknak titkos nevük?
Milyen a gerilla-faültetés?
Hogyan lehet „csakazértis” megmenteni a Földet?

A természettudományi hátterű író, Jakabovics Tibor megfogadta: amíg él, minden nap elültet egy fát. Aki pedig fákat kezd ültetni, akörül megváltozik a világ. Ebbe avat be sok humorral és lebilincselő történetekkel a Mókusugrás: egy szépirodalmi mű, amely felráz, elképeszt, szórakoztat és erőt ad.

Mókusugrás
Mókusugrás

“Forró szerelmi vallomás ez az erdőhöz, minden egyes fához és a faültetéshez.

Ez a könyv irodalmi (sőt: lírai) módon nevel, a természetes és egyben természeti környezet helyreállítására tanít.
Vers-, szútra- és aforizmagyűjtemény, gyerekkori, családi emlékalbum, nagyszülő-portré, rege, mese, néprajzi, ökológiai, filozófiai, vallási értekezés – aminek a hatása a fontos.”
(olvassbele.com)

Scherer Péter

Szeretnéd hallani, miről susognak a fák?

A Mókusugrás már hangoskönyvként is elérhető Scherer Péter humoros és érzelemgazdag előadásában. A különleges zenei világú hangoskönyv egy titkos erdőbe kalauzol, ahol minden fa suttog valamit, és bölcs közösségük sokat tanít az emberiségnek.

Mókusugrás

„Ez a hangoskönyv számomra különleges találkozás volt: találkozás egy könyvvel és az írójával. Elvarázsolt, hogy valaki egyszer csak megváltoztatja az egész életét azért, hogy fákat ültessen, mert úgy érzi, fizetnie kell azért, hogy a Föld nevű luxusszálloda eltart minket.”
(Scherer Péter)

Mókusugrás

„A klímaváltozásról szóló kommunikáció a legtöbb esetben nemcsak félelemkeltő, hanem sokunk számára egyenesen bénító. Mit is tehetne a „kisember” egy ilyen elsöprő folyamat ellen? A válasz egyszerű: ültessünk fát! Erre buzdít Jakabovics Tibor Mókusugrás című könyvében, amellyel megnevetteti, elgondolkodtatja és bizony meg is hatja az Olvasót.”

(Kalejdoszkóp Folyóirat)

Jakabovics Tibor

Egy író, aki minden nap fát ültet

Jakabovics Tibor vegyészmérnök, filantróp, műgyűjtő, három kislány édesapja. Talán ezért sem akarja elfogadni azt az állítást, hogy nem tehetünk semmit a bolygónk bioszférájáért. Tibor a szabadidejében fákat ültet, mára egész erdő nőtt ki a keze nyomán. A mindennapos faültetés új érzéseket és gondolatokat hívott elő benne, természetről, tudományról, hétköznapi életről. Ezeket osztja meg sok humorral és fantáziával, réges-régi emlékekkel nagyszülei falujából, és víziókkal egy olyan jövőről, amely élhetőbb lehet a mánál.

Beszélgetés Jakabovics Tiborral és Scherer Péterrel a 92. Ünnepi Könyvhéten

Környezetbarát dizájntárgyak

A Mókusugrás könyv és a hangoskönyv megvásárolható a nagyobb könyvesboltokonban és közvetlenül az Equibrilyum Könyvkiadótól is. Webshopunk folyamatosan bővül környezetbarát dizájntárgyakkal is. Ideális ajándékok irodalomszeretőknek és természetbarátoknak.


Környezetbarát dizájntárgyak

Ültess fát te is!

Egy kifejlett fa egy év alatt több oxigént termel, mint amennyit egy ember egy év során belélegez.
De még ennél is nagyobb mennyiségű szén-dioxidot köt meg. A légkör tisztítására, a klíma védelmére nem létezik jobb technológia, mint az Anyatermészet maga. A fák élhetőbbé és élőbbé változtatják a környezetüket.

Ültessük el a saját erdőnket! A Mókusugrás nem csupán egy könyv: kiáltvány és mozgalom. Szeretné másokban is felszabadítani a faültetés örömét és szenvedélyét, kicsikben és nagyokban egyaránt.


Mi ennyi fát ültettünk eddig:

2751